Iluminatul suplimentar al încaperilor cu lumina naturala

Luminatoarele asigură iluminarea optimă si uniformă a încăperilor – ele furnizează lumină adiţională celei care intră prin ferestre. Cu toate acestea, în unele cazuri, ele sunt singura sursă de lumină naturală în încaperi. Folosirea Luminatoarelor zenitale garantează beneficii economice si de sănătate. ICOPAL AWAK oferă diverse metode de iluminare naturală, prin intermediul luminatoarelor instalate pe un acoperiş plat.

Aceasta soluţie este mult mai eficienta decât ferestrele laterale tradiţionale şi, ceea ce este extrem de important, duce la un consum de energie electrica mult mai mic pe timpul zilei

Luminatoarele instalate într-o cladire trebuie sa asigure o lumina naturala comfortabila şi placuta.
lumina
Pentru încăperi unde este necesară o iluminare uniformă, cea mai bună soluţie este utilizarea luminatoarelor tip dom, cu vitraj transparent

Pentru locaţiile unde aspectul este important, de ex. birouri, săli de conferinţă, etc., recomandăm utilizarea luminatoarelor de conferinţă, care oferă efectul de lumină disipată. Luminatoarele de conferinţă sunt luminatoare tipice văzute din exterior, dar în interior au un plafon suspendat ce realizează dispersia luminii.
luminatoare-fixe
Forme de cupolete posibile:

  • rectangulare
  • circulare
  • pătrate piramidale
  • sferice
  • Izolare termică – coeficientul Uk

Luminatoarele sunt furnizate cu unu, două sau trei straturi de acril, in funcţie de nevoile clientului, pentru a asigura izolarea termică necesară (Uk) si transmitanţa luminii necesară (c)
luminatoare-fixe-2
*strat superior opac, strat interior transparent